juli 2017: Hans innemée

Hans Innemée (Heerlen, 20 september 1951), geboren als Hans Peeters, is een Nederlandse kunstenaar en exposeert elke vrijdag, zaterdag en zondagmiddag in het kerkje van Noordwijk in de maand juli. Expositie is geopend van 13.30 - 17.00 uur.


In Tilburg volgde hij een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Later neemt hij de naam van zijn moeder aan.
Innemée heeft een herkenbare stijl. Kenmerkend zijn de gestileerde afbeeldingen van dieren en mensen. Vooral de kip, afgebeeld als een cirkel met een diagonale snavel en harkpootjes, is als een rode draad door zijn werk te vinden. Ook de muis, het schaap en de poes zijn voor velen herkenbaar. Zijn werken worden gewoonlijk voorzien van een Engelse titel en hebben vaak een humoristische of relativerende lading.
Innemée speelt aanvankelijk bas in een new-wave band. Hij gaat steeds meer de grafische technieken toepassen die hij op de academie van Ru van Rossem heeft geleerd. Uiteindelijk heeft hij zich volledig toegelegd op de schilderkunst. Innemée gebruikt een door hemzelf ontwikkelde techniek. Hij maakt monotype tekeningen op vloeipapier, die geplakt worden op handgeschept Thaïs papier (vervaardigd uit de bast van de moerbeiboom). Die worden vervolgens op houten panelen gekleefd en ingekleurd met oliepastels.
De expositie wordt samen gehouden met de kerken van Tolbert, Marum, Niebert en Nuis in samenwerking met Roesd

28 mei 2017: Concertjes in de kerkjes

CONCERTJES IN DE KERKJES  

Ook in 2017 worden de jaarlijks terugkerende concertjes gehouden in de kerkjes van Tolbert, Niebert, Nuis, Marum en Noordwijk.  

In het kerkje van Noordwijk zal de van oorsrpong Zweedse Anne-Lie Persson optreden, begeleid door haar gitarist. Anne-Lie Persson staat bekend als een veelzijdige zangeres met een uitgesproken popsound. Haar Zweedse achtergrond zal in haar liedjes te horen zijn.

Op 28 mei a.s. kunt u om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur naar haar luisteren. Haar optredens zullen ca. 20 minuten duren zodat u tijd genoeg heeft om naar het volgende concert te fietsen.

Voor meer informatie over Anne Lie Persson: www.anne-lie.com

 

 

 

 

 

22 Mei 2016: Fietsen Langs Concertjes

Kòlle Kaant treedt op in kerkje Noordwijk  

Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken optredens in Noordwijk, Nuis, Niebert, Marum en Tolbert.

 

Op 22 mei  verzorgen zij vanaf 14.00 uur elk uur een optreden, dit in het kader van `kerk als podium` In de stijlvolle omgeving van het Kerkje zullen zij rustige nummers in het Engels en in de streektaal ten gehore brengen.

Lees meer

14 Mei - 26 Jun : Expositie Peter Gerrits

EXPOSITIESEIZOEN NOORDWIJK WEER VAN START VANAF 14 MEI OM 14.00 UUR

GEOPEND ELKE ZONDAGMIDDAG VAN 15 MEI T/M 26 JUNI VAN 14.00 TOT 17.00 UUR.

Peter O. Gerrits, modern art & design ‘thematisch abstract’

motto: zonder zon geen leven zonder zon

Peter O. Gerrits, geboren in 1948, heeft zich sinds 1995 gespecialiseerd in ambachtelijk, handmatig maken van zeefdrukken. Hij volgde daarvoor lessen bij Aldrik Salverda in het Grafisch Centrum te Groningen. Het Grafisch Centrum Groningen is de werkplaats voor grafische technieken zoals: gravure en ets, lithografie, houtdruk, zeefdruk en typografie. In het Centrum wordt gewerkt op instrumenten van leden van ‘De Ploeg.’ Vele jaren is hij in het zelfde Centrum wekelijks actief als vrijwerker. Een deel van zijn werk is permanent te bezichtigen bij de Stichting Nobilis, Centrum voor prentkunst in Fochteloo.

Lees meer

  • 1
  • 2

Over het kerkje . . .

Ergens begin 1300 is naar alle waarschijnlijkheid de kerk van Noordwijk gebouwd. Noordwijk gelegen ten noorden van Marum is een dorp met circa 460 inwoners.


Westerweg 2

9824 PH NOORDWIJK

+31 (0)594-549587


Bel voor bezichtiging of reservering!