Noordwiek Ien T Ronne

FRAAIE FIETSROUTE DOOR HET COULISSENLANDSCHAP IN HET WESTERKWARTIER  

Noordwijk heeft sinds kort haar eigen fietsroute of zoals de maker van de tocht zegt “EEN FIETS OF KUIERTOCHT” De route is uitgewerkt door de heer Jan Vogelzang oud Noordwijker en begint bij het dorpshuis DE WEME in Noordwijk en eindigt bij het kerkje in Noordwijk. 

In de routeomschrijving, die te verkrijgen is bij de VVV in Marum, wordt ruimschoots stilgestaan bij aandachtspunten zoals o.a. het monument van de gefusilleerde gijzelaars gesneuveld in 1944 en de markeringssteen van IJje Wijkstra, de zonderling die in 1929 vier veldwachters doodschoot. Over prachtig aangelegde fietspaden doet men o.a. diverse poelen en pingo’s aan.

Ook bezoekt de fietser of wandelaar bekende punten in de omgeving zoals de fraai aangelegde hooikiep en het natuurgebied Jilt Dijksheide.  

Een leuke bijkomstigheid aan deze route is dat deze uitgebreid is voorzien van fraaie foto’s en zowel in het Nederlands en binnenkort in het Westerkwartiers verkrijgbaar is. De route is naar keuze of 22 of 40 km.

 

TIP:

Na de fietstocht kunt u bij Gastenhof Bouma genieten van gastvrijheid en rust in het landelijke Opende. Na een overnachting, krijgt u een heerlijk ontbijt.

 

Share

 


Over het kerkje . . .

Ergens begin 1300 is naar alle waarschijnlijkheid de kerk van Noordwijk gebouwd. Noordwijk gelegen ten noorden van Marum is een dorp met circa 460 inwoners.


Westerweg 2

9824 PH NOORDWIJK

+31 (0)594-549587


Bel voor bezichtiging of reservering!