7 Aug - 11 Sep 2016: Expositie Marike Bonsema

EXPOSITIE COW & CO  

Een eigenwijze beestenboel op eigen wijze afgebeeld.

Marike Bonsema (1963) woont in Aduard en werkt als administratief medewerkster bij IKEA. Naast haar werk schildert ze veelal koeien. Binnenkort exposeert ze in het kerkje van Noordwijk.

In het voorjaar en in de zomer als de koeien weer naar buiten gaan fietst ze het land in om ze te fotograferen. Ze schildert ze vervolgens het liefst met olieverf. Haar voorkeur gaat uit naar een realistische weergave. Ze probeert dat een beetje los te laten door af en toe een paletmes te gebruiken. Koeien zijn voor haar een grote bron van inspiratie en vervelen eigenlijk nooit. Ze schildert ook regelmatig varkens en kippen, omdat ze net als koeien eigenwijs en slim zijn.

 

Marike heeft twee seizoenen op een schildersclub gezeten, maar heeft geen speciale schildersopleiding gevolgd. Naast schilderen werkt ze ook met koeiehuiden. Ze maakt er tassen, boekomslagen en armbandjes van die tijdens de expositie te koop zijn.

De expositie is elke zondagmiddag van 14.00 – 17.00 geopend van 7 augustus t/m 11 september.

 

Share

 


Over het kerkje . . .

Ergens begin 1300 is naar alle waarschijnlijkheid de kerk van Noordwijk gebouwd. Noordwijk gelegen ten noorden van Marum is een dorp met circa 460 inwoners.


Westerweg 2

9824 PH NOORDWIJK

+31 (0)594-549587


Bel voor bezichtiging of reservering!