14 Mei - 26 Jun : Expositie Peter Gerrits

EXPOSITIESEIZOEN NOORDWIJK WEER VAN START VANAF 14 MEI OM 14.00 UUR

GEOPEND ELKE ZONDAGMIDDAG VAN 15 MEI T/M 26 JUNI VAN 14.00 TOT 17.00 UUR.

Peter O. Gerrits, modern art & design ‘thematisch abstract’

motto: zonder zon geen leven zonder zon

Peter O. Gerrits, geboren in 1948, heeft zich sinds 1995 gespecialiseerd in ambachtelijk, handmatig maken van zeefdrukken. Hij volgde daarvoor lessen bij Aldrik Salverda in het Grafisch Centrum te Groningen. Het Grafisch Centrum Groningen is de werkplaats voor grafische technieken zoals: gravure en ets, lithografie, houtdruk, zeefdruk en typografie. In het Centrum wordt gewerkt op instrumenten van leden van ‘De Ploeg.’ Vele jaren is hij in het zelfde Centrum wekelijks actief als vrijwerker. Een deel van zijn werk is permanent te bezichtigen bij de Stichting Nobilis, Centrum voor prentkunst in Fochteloo.

Naast zijn activiteiten als zeefdrukker heeft modern design zijn grote interesse en is hij autodidact in toepassingen van het paletmes en acrylaten, waarbij hij steeds zoekt naar uitdagingen in vorm en nieuwe (digitale) technieken. Hij ontwerpt, zeefdrukt en schildert voornamelijk abstract en noemt zijn werk ‘thematisch abstract’. Het werk is een continue experiment van zoeken naar de schoonheid en harmonie van abstracte vormen. Het handmatige aspect van zeefdrukken en het bereiken van hoge precisie in combinatie met primaire, esthetische vormen, soms in monoprint, maakt daar onderdeel van uit. Schilderijen worden vaak ondersteund door gedichten van zijn echtgenote Bea Sportel Bolt. Verder werkt hij in opdracht, geeft hij workshops op familiedagen en workshops 'emotioneel schilde-ren' in een één op één setting voor verschillende doelgroepen.

In zijn werkzame leven was Peter anatoom, neurowetenschapper en docent, verbonden aan het Anatomisch instituut van het UMCG. In die hoedanigheid was hij onder andere verantwoordelijk voor mensen die zich beschikbaar hadden gesteld aan de medische wetenschap. Als compensatie voor dit ook geestelijk zware werk specialiseerde hij zich sinds 1995 in het ambachtelijk handmatig maken van zeefdrukken. Medische thema’s komen regelmatig in zijn werk voor, al dan niet geabstraheerd.

  

Share

 


Over het kerkje . . .

Ergens begin 1300 is naar alle waarschijnlijkheid de kerk van Noordwijk gebouwd. Noordwijk gelegen ten noorden van Marum is een dorp met circa 460 inwoners.


Westerweg 2

9824 PH NOORDWIJK

+31 (0)594-549587


Bel voor bezichtiging of reservering!