juli 2017: Hans innemée

Hans Innemée (Heerlen, 20 september 1951), geboren als Hans Peeters, is een Nederlandse kunstenaar en exposeert elke vrijdag, zaterdag en zondagmiddag in het kerkje van Noordwijk in de maand juli. Expositie is geopend van 13.30 - 17.00 uur.


In Tilburg volgde hij een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Later neemt hij de naam van zijn moeder aan.
Innemée heeft een herkenbare stijl. Kenmerkend zijn de gestileerde afbeeldingen van dieren en mensen. Vooral de kip, afgebeeld als een cirkel met een diagonale snavel en harkpootjes, is als een rode draad door zijn werk te vinden. Ook de muis, het schaap en de poes zijn voor velen herkenbaar. Zijn werken worden gewoonlijk voorzien van een Engelse titel en hebben vaak een humoristische of relativerende lading.
Innemée speelt aanvankelijk bas in een new-wave band. Hij gaat steeds meer de grafische technieken toepassen die hij op de academie van Ru van Rossem heeft geleerd. Uiteindelijk heeft hij zich volledig toegelegd op de schilderkunst. Innemée gebruikt een door hemzelf ontwikkelde techniek. Hij maakt monotype tekeningen op vloeipapier, die geplakt worden op handgeschept Thaïs papier (vervaardigd uit de bast van de moerbeiboom). Die worden vervolgens op houten panelen gekleefd en ingekleurd met oliepastels.
De expositie wordt samen gehouden met de kerken van Tolbert, Marum, Niebert en Nuis in samenwerking met Roesd


Over het kerkje . . .

Ergens begin 1300 is naar alle waarschijnlijkheid de kerk van Noordwijk gebouwd. Noordwijk gelegen ten noorden van Marum is een dorp met circa 460 inwoners.


Westerweg 2

9824 PH NOORDWIJK

+31 (0)594-549587


Bel voor bezichtiging of reservering!