4 aug - 15 sep 2019: Tentoonstelling Mens en Dier

PETER HEIN EN NATALIE DE KLIJN: MENS EN DIER: SCULPTUREN IN BRONS EN ROESTIG IJZER  

Deze tentoonstelling is te bewonderen in het kerkje van 4 augustus t/m 15 september op elke zondagmiddag van 14-17.00 uur.

Peter Hein tekende als kind al graag. Ook als beeldhouwer blijft hij een tekenaar. Zijn bronzen beelden zijn als tekeningen van brons in de ruimte. Licht, luchtig, ijl, rank, sierlijk zijn de sleutelwoorden. Zowel bij figuratieve-, als bij abstracte beelden accentueren lange vormen de bedoelde emotie. Sinds kort worden ook objecten van roestig ijzer gemaakt.
In de loop der jaren werd in vele galeries door het hele land geëxposeerd (o.a. 'Beelden in Gees' (Gees,(Dr), Galerie ‘Sous Terre´ (Lithoyen, Br.), Galerie ‘Zeven Zomers' (Nijmegen). Galerie en beeldentuin ‘De Paardenstal’ (Espel), Galerie en beeldentuin ‘Lijn 3’, Geersdijk (Zeeland) Galerie en beeldentuin ‘De Pruimengaard’(Wijk bij Duurstede), Bax Kunst (Sneek) en vele andere).
Peter Hein is auteur bij Uitgeverij Meulenhoff Boekerij, met de boeken: ‘De onderduikers', 'Het zesde jaar' en 'Het misverstand' (tijdens de expositie verkrijgbaar).

 

Natalie de Klijn: de liefde voor haar Vizsla, een Hongaarse jachthond, gaf ooit de doorslag: boetseren. Met een kleine voorkeur voor paarden en honden probeert Natalie niet alleen de beweging, maar ook de uitdrukking van het onderwerp van haar beelden zo dicht mogelijk te benaderen. Brons tot leven laten komen.
Natalie schrijft versjes. Over liefde, dood, het leven, over mensen en honden. Ook hier zoekt ze naar herkenbaarheid. Boekjes en kaarten hiervan zijn tijdens de expositie verkrijgbaar.

 

Beide beeldhouwers maken ook werk in opdracht.

Contact:

Peter R. Hein
Kloosterweg 3
8742 KV Burgwerd (Fr.)
06-23415386 of 0515-574626
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.peterhein.nl

Natalie de Klijn
Breewei 71
8406 EC Tijnje (Fr.)
06 53 23 36 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.klijnkunst.nl


Over het kerkje . . .

Ergens begin 1300 is naar alle waarschijnlijkheid de kerk van Noordwijk gebouwd. Noordwijk gelegen ten noorden van Marum is een dorp met circa 460 inwoners.


Westerweg 2

9824 PH NOORDWIJK

+31 (0)594-549587


Bel voor bezichtiging of reservering!