14 en 15 sep 2019: Open Monumentendag 2019

KERKJE NOORDWIJK EEN PLEK VAN PLEZIER TIJDENS OPEN MONUMENTENDAG 2019  

Ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van de SOGK, het 20 jarig bestaan van de Plaatselijke Commissie Noordwijk en Open Monumentendag 2019 met als thema “Plekken van Plezier”, toont het kerkje van Noordwijk op 14 en 15 september, een selectie van de affiches die in de afgelopen 14 jaren gemaakt zijn door Nick Blaauw. Tevens wordt er een dubbelexpositie gehouden door Peter Hein en Natalie de Klijn van kunstwerken, bestaande uit diverse sculpturen in brons en roestig ijzer. De drie exposities zullen tegelijkertijd worden gehouden tijdens Open Monumentendag in het kerkje van Noordwijk en passen perfect binnen het thema van OMD2019: “PLEKKEN VAN PLEZIER”

De plaatselijke commissie heeft vanaf het begin van haar bestaan aandacht gevraagd voor alle georganiseerde evenementen via de (plaatselijke- en regionale) pers, de ruim verspreide affiches, en de eigen website, die Nick Blaauw ontwierp. Dat doet hij sinds 2005. Een vorm van artistiek vrijwilligerswerk waar de Plaatselijke Commissie blij mee is en niet buiten kan. Nick heeft een full service reclamebureau voor internet, signing en grafisch ontwerp.

Peter Hein tekende als kind al graag. Ook als beeldhouwer blijft hij een tekenaar. Zijn bronzen beelden zijn als tekeningen van brons in de ruimte. Licht, luchtig, ijl, rank, sierlijk zijn de sleutelwoorden. Zowel bij figuratieve-, als bij abstracte beelden accentueren lange vormen de bedoelde emotie. Sinds kort worden ook objecten van roestig ijzer gemaakt.

Natalie de Klijn: de liefde voor haar Vizsla, een Hongaarse jachthond, gaf ooit de doorslag: boetseren. Met een kleine voorkeur voor paarden en honden probeert Natalie niet alleen de beweging, maar ook de uitdrukking van het onderwerp van haar beelden zo dicht mogelijk te benaderen. Brons tot leven laten komen.

De kerk is op zaterdag 14 september open van 10.00 – 17.00 uur en op zondag 15 september van 14.00 -17.00 uur. Op zaterdag 14 september zal er ook af en toe op het van Oeckelen orgel worden gespeeld en op zondag 15 september zullen Peter Hein en Natalie de Klijn aanwezig zijn.

Verdere informatie vindt u op
www.kerknoordwijk.nl en op www.bbpreclame.nl


Over het kerkje . . .

Ergens begin 1300 is naar alle waarschijnlijkheid de kerk van Noordwijk gebouwd. Noordwijk gelegen ten noorden van Marum is een dorp met circa 460 inwoners.


Westerweg 2

9824 PH NOORDWIJK

+31 (0)594-549587


Bel voor bezichtiging of reservering!